Cégtörténet

Az E.ON Hungária Zrt. 2007. május 14-én alapította az E.ON Energiaszolgáltató Kft.-t. az E.ON csoporthoz tartozó áram- és gázszolgáltató társaságok közüzemi szolgáltatói tevékenységeinek elvégzésére.

2013. december 31-én az E.ON Energiaszolgáltató Kft.  szétvált két önálló korlátolt felelősségű társaságra. A kiválással létrejött  E.ON Energiakereskedelmi Kft. átvette a versenypiaci áram és gáz kereskedelmi tevékenységet az E.ON csoporton belül.

A szétválás eredményeként 2014. január 1-től az E.ON Energiaszolgáltató Kft. feladata az E.ON csoporton belül az egyetemes szolgáltatási körben vételező  ügyfelek ellátása.

Az E.ON új üzleti stratégiájának lépéseként az E.ON Energiaszolgáltató Kft. visszaadta a lakossági egyetemes gázszolgáltatási engedélyét, 2016. január 1-jétől a földgáz egyetemes szolgáltatói tevékenységet a Főgáz vette át.

 

Közlemény gazdasági társaság átalakulásáról
Második közzététel dátuma: 2013. október 9.
A cég honlapján való közzétételről szóló 50/2007. (XI.14.) IRM rendelet 3. § (1) bekezdése alapján közöljük, hogy az első ízben azaz 2013. október 2-án közzétett közlemény folyamatos megjelenítése mellett, a társaság az elektronikus elérhetőséggel rendelkező, azt megadó hitelezőit, jelen közlemény második közzétételének napján, azaz 2013. október 9-én, második alkalommal is, a közlemény közzétételéről, a közlemény egyidejű megküldésével tájékoztatja.
(megnyitáshoz kattintson a címre!)

Közlemény gazdasági társaság átalakulásáról Dátum: 2013. október 2.
Közzététel dátuma: 2013. október 2. 
(megnyitáshoz kattintson a címre!)