Energia új utakon

Az E.ON Fenntarthatósági Programja

 
Energia új utakonAz elektromos hajtású közlekedés a 21. század egyik legnagyobb vívmánya, melynek elősegítése fontos feladat. Az utazók mobilitásának biztosításához szükséges energiaszolgáltatás számos lehetőséget kínál fel, hogy az ügyféligényeknek megfelelő technológiákat és szolgáltatásokat fejlesszenek ki az E.ON munkatársai. Fenntarthatósági Programunk keretében bemutatjuk, miként járul hozzá az E.ON a villamos közlekedés elterjedéséhez.

 

Kérjük, ismerkedjen meg Energia új utakon programunkkal, termékeinkkel és olvassa el a hasznos tanácsokat, mire kell figyelni az e-autókhoz szükséges töltőeszközök kiválasztásakor.

A töltő kiválasztása

Első és legfontosabb feladat, hogy a megvásárolni kívánt autóhoz illeszkedjen a töltő oly módon, hogy a töltés minél gyorsabb és kényelmesebb legyen. Fontos tehát az elektromos autó töltési lehetőségeinek megismerése után a töltő, a helyszín, a csatlakozófej és a megfelelő töltési sebesség kiválasztása. A közterületi parkolóknál javasolt az időjárás viszontagságai ellen védett töltőoszlop kiépítése megfelelő ütközésvédelemmel. Fedett és/vagy zárt helységekben falitöltők használatát javasoljuk. Utóbbiak általában árban jóval kedvezőbbek, bár kevesebb kiegészítő szolgáltatást lehet igényelni hozzájuk.

Amennyiben Önnek nem az E.ON az áramszolgáltatója, természetesen abban az esetben is tudunk töltőt biztosítani és üzemeltetéséről gondoskodni. Emellett villamos energiát is tudunk hozzá szolgáltatni, de ennek feltétele, hogy a teljes ingatlant (felhasználási helyet) az E.ON lássa el villamos energiával.

Alapesetben mind a falitöltők, mind az töltőoszlopok mint fogyasztók kerülnek beépítésre az Ön villamosenergia-hálózatába így nincsen rajtuk plomba és külön árammérő sem lesz hozzá felszerelve. Amennyiben azonban Ön igényli, hogy külön mérési körön legyen(ek) a töltő(k), úgy a kültéri oszlopokat természetesen igény szerint ellátjuk árammérőkkel.

Megfelelő hálózati teljesítmény

Amennyiben Ön lakossági fogyasztó, úgy a második feladat, hogy megfelelő hálózati teljesítmény álljon rendelkezésre az Ön ingatlanánál. Minimum teljesítmény 3 fázis, 16 Amper, ennél alacsonyabb hálózati teljesítmény mellett a töltési idő jelentősen megnő. Az E.ON szakemberei csak ilyen, vagy ennél nagyobb teljesítmény megléte esetén telepítenek töltőegységeket. Amennyiben hálózati csatlakozása ennél kisebb teljesítményű, úgy kérjük, keresse fel energiaszolgáltatóját/hálózati engedélyesét és igényelje legalább a fenti kapacitást.

Ajánlatadás és beüzemelés

Ha a hálózati teljesítmény rendelkezésre áll, kérjük, írjon munkatársunknak (kattintson ide), aki kapcsolatba lép Önnel és időpontot egyeztet a helyszínbejárásra, mely kiszállást díjmentesen biztosítjuk. Munkatársunk személyesen megtekinti az Ön villamoshálózatát, a telepítés helyszínére javaslatot tesz és a kiszállástól számított 2 héten belül teljes körű ajánlatot tesz a javasolt eszközre, a beépítés módjára, költségére és a szükséges üzemeltetési gyakoriságra.

Miután minden feltétel tisztázásra került munkatársainkkal, megtörtént a szerződéskötés és rendelkezésre áll a szükséges teljesítmény, onnantól kezdve maximum 4 héten belül megtörténik a kiépítés és beüzemelés. Az eszközök beüzemelését csak az E.ON szakemberei végezhetik el, és az eszközökre is csak ez esetben érvényes a garancia. Kollégáink e tekintetben is készséggel állnak rendelkezésére.

Mennyi egy töltő ára?

Többféle töltő áll jelenleg ügyfeleink rendelkezésére, melyek végfogyasztói ára nagyban függ az eszköz műszaki tartalmától. Mindenképpen szükséges, hogy munkatársaink megismerjék az egyedi igényeket és ezek ismeretében testreszabott műszaki tartalommal bíró ajánlatot adjanak. Az eszközök költségén felül a telepítési költségekkel is számolni kell, melyeket szakértő munkatársunk a helyszíni szemlét követően állapít meg és az ajánlattal együtt megküldi.
A kültéri töltőállomások vonatkozásában nagyon széles a műszaki lehetőségek tárháza, mely nagyban befolyásolja a töltőállomás árát. Így csak az igények felmérése után tudunk pontos árajánlatot adni az ügyfeleink részére.

A töltőeszköz költsége egy összegben kerül számlázásra. Az ár a töltőkre egységesen a felszereléstől számított 1 év garanciát foglal magában. Felhívjuk figyelmét, hogy a garanciális szabályok értelmében szigorúan tilos a járműveken kívül más elektromos eszközöket tölteni a töltőkön, ugyanis az mind a tölteni kívánt eszköz, mind a töltő meghibásodásához vezethet. Ilyen meghibásodás esetén a töltőgaranciák nem érvényesek.